Tidbit Tuesday ~ Fun Facts About The 4th Of July

Fourth Of July Trivia Questions

Question 1: What was the main reason the U.S. declared independence? Fourth of July Fun Facts
Answer: We declared independence because we were taxed without representation.
Question 2: How many people signed the Declaration of Independence?
Answer: 56 people signed the Declaration of Independence.
Question 3: In what city was the Declaration of Independence signed?
Answer: The Declaration of Independence was signed in Philadelphia, Pennsylvania.
Question 4: What are the first seven words of the Declaration of Independence?
Answer: The first seven words of the Declaration of Independence are “When in the course of human events.”
Question 5: Who approved the Declaration of Independence?
Answer: The Second Continental Congress approved the Declaration of Independence.
Question 6: Whose signature is the largest on the Declaration of Independence?
Answer: The largest signature on the Declaration of Independence is John Hancock’s.
Question 7: Who proposed “Lee’s Resolution” on June 1, 1776, declaring that we were independent of Great Britain?
Answer: This is one of the hardest Fourth of July Trivia Questions. Richard Henry Lee of Virginia proposed Lee’s resolution.
Question 8: Who was the king of England when the colonies declared their independence?
Answer: George III was king of England when the colonies declared their independence.
Question 9: How many people were living in the U. S. in 1776?
Answer: There were 2.5 million people living in the U. S. in 1776.
Question 10: Where does the word “patriotism” come from?
Answer: The word “patriotism” comes from the Latin “patria” meaning “fatherland” or “homeland”.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: